Bahasa: EN | BM |

Tentang Kami

KPG Group ialah syarikat pemaju hartanah dengan lebih 40 tahun pengalaman. Alamat perniagaan ialah di 20-23, Tingkat 2, Jalan Tengah, Off Jalan Putra, 05100, Alor Setar, Kedah Darul Aman. Aktiviti utama adalah pembangunan perumahan, pembinaan bangunan seperti yang diterangkan dengan lebih khusus dalam Memorandum & Artikel Persatuan.

Kumpulan KPK terdiri daripada syarikat ahli berikut:

  • Aziho Trading Sdn. Bhd. (109185-M)
  • Bukit Awi Development Sdn. Bhd. (62409-V)
  • Desa Wibawa Construction Sdn. Bhd. (525336-T)
  • Desa Wibawa Sdn. Bhd. (486504-V)
  • Isaga Mergong Sdn. Bhd. (155939-M)
  • Isaga Utara Sdn.Bhd ( 228792-H)
  • Kang Brother Development Sdn. Bhd. (1149519-H)
  • Mentari Plaza Sdn. Bhd. (1027824-M)

Kumpulan selama ini telah membina dan membangunkan beberapa ribu unit pelbagai jenis rumah kediaman kos rendah dan kos sederhana di wilayah utara Malaysia Barat. Kumpulan sebagai pemain pembangunan hartanah utama di wilayah utara Malaysia Barat telah membuktikan kepelbagaiannya dengan rangkaian projek yang pelbagai, iaitu dari perumahan kos rendah hingga sederhana, pejabat kedai, kompleks membeli-belah, bangunan perindustrian dan hotel.

Pada Tahun 2000, Kumpulan mula mengembangkan perniagaannya ke Selatan Thailand yang terlibat dalam pembangunan pangsapuri, rumah kedai dan operasi hotel.

Kumpulan sentiasa menyokong dasar perumahan kerajaan persekutuan dan negeri dalam membina rumah mampu milik untuk golongan berpendapatan rendah dan sederhana di Malaysia. Kumpulan akan terus terlibat secara aktif dalam pembangunan perumahan dan komersil di Malaysia dan baru-baru ini syarikat bergerak ke hadapan kepada kontraktor utama untuk membina skim rumah mampu milik nasional yang dikenali sebagai “PRIMA Homes” (Perumahan Rakyat 1 Malaysia) untuk membantu kerajaan mencapai unit yang disasarkan bagi golongan berpendapatan sederhana rendah.

Pada masa ini kumpulan KPK sedang membangunkan kawasan perbandaran baharu seluas 4.8 kilometer persegi, mengintegrasikan 10,000 rumah mampu milik, kawasan kediaman mewah, stesen rehat lebuh raya besar dan bandar makanan, kawasan industri ringan (5 kilometer dari kawasan perumahan), pusat perubatan, bandar- Plaza komersial dalam bandar, pusat membeli-belah bersaiz sederhana, kawasan perniagaan dan perdagangan, kawasan pelancongan (kampung budaya, taman air, lembah bahagia), kawasan pendidikan (sekolah antarabangsa dan institusi pengajian tinggi), projek pembangunan resort alam semula jadi dan pengembaraan. Keseluruhan rancangan pembangunan bandar tertumpu kepada perlindungan dan kesihatan alam sekitar hijau.

Fasa pertama projek pembangunan rumah mampu milik (1680 rumah) sedang dalam pembangunan, dan kadar jualan telah mencapai 90%. Ia dijangka siap pada penghujung 2022. Fasa ketiga dan keempat dijangka dilancarkan pada separuh pertama 2022. Dengan kerjasama projek pembangunan lama dan komersial, pelancongan, pendidikan, industri ringan, perubatan, malah projek lapangan terbang yang dipacu kerajaan (pelancongan dan pemacu perindustrian), kami boleh menganggarkan dengan tepat penduduk dalam jarak 5 kilometer untuk mencapai populasi berkepadatan tinggi sebanyak 60,000 dalam 5 tahun, anggaran sehingga 500,000 aliran orang ramai dan kuasa penggunaan setiap tahun, dan dijangka meningkat dua kali ganda dalam tempoh 10 tahun akan datang.

Kami melihat tanggungjawab kami untuk pembangunan sosial (perumahan mampu milik dan mampu milik, pekerjaan, peluang perniagaan, peralatan perubatan, sistem pendidikan) kerana keperluan anda. Dengan pengalaman lebih 20 tahun, Kumpulan KPK telah menjadi salah satu pemaju terbilang di Kedah Darul Aman.